Grillen elősütött káposzta saláta
írta: Peitli Csilla
Klasszikus grill köret két apró csavarral, ami megbolondítja ezt a salátát.
Hozzávalók:
- fél db lila káposzta
- 2 ek torma
- 2 ek borecet
- 2 ek olaj
- 1 kk mustár
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze az ecetet, a tormát, egy evőkanál olívaolajat, a mustárt és a sót, majd tegyük félre.
- A káposztát kenjük le a maradék olajjal és tegyük fel a grillre 3-5 percre. Mindkét oldalát pirítsuk le egy kicsit majd vegyük le.
- A káposztát vágjuk fel vékony csíkokra és keverjük össze az ecetes mázzal.
- Azonnal tálalhatjuk, de egy kis pihentetés jót tesz neki.