Grill csirkeszárnyak egyszerűen
írta: Peitli Csilla
Ha előkészületek nélkül vagy boltzár idején kell finom vacsorát összedobni, erre a receptre mindig számíthat.
Hozzávalók:
- 2 kg csirkeszárny
- 2 ek só
- 2 ek bors
- 2 ek fokhagymapor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A csirkeszárnyakat készítsük elő.
- A fűszereket keverjük össze egy kisebb tálkában, majd a szárnyakat bőségesen vonjuk be a száraz páccal.
- Tegyük egy lemezre a szárnyakat egymás mellé- ne túl szorosan - pirítsuk meg oldalanként egy percig.
- Ezután vegyük lejjebb a hőfokot és süssük további 7-10 percig, hogy teljesen átsüljön.
- Ha szeretnénk egy kis csípősséget is belevinni, akkor az utolsó pár percben kenjük le csípős bbq szósszal.