Grill csirke fehér BBQ szósszal
írta: Peitli Csilla
Ha a megszokott BBQ szósz helyett valami újat is kipróbálnál, akkor a paradicsom nélküli változattal is tehetsz egy kísérletet.
Hozzávalók:
- 2 kg csirke rész (comb, szárny)
- 120 ml majonéz
- 60 ml alma cider
- 2 ek torma
- 2 ek citromlé
- 3 g cukor
- 1 g cayenne bors
- 2 g só
- 2 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő alacsony/közepes hőfokra.
- A csirkét sózzuk és borsozzuk, majd tegyük fel a grillre és zárt tető alatt süssük legalább 20 percig. Alkalmanként forgassunk rajta egyet.
- Amíg a csirke sül, készítsük el a fehér BBQ szószt. Ehhez keverjük össze a maradék hozzávalót (majonéz, almaecet, torma, citromlé, cukor, cayenne bors) és készítsünk belőle egy homogén mártást.
- Amikor a szósz elkészül, kenjük le vele a csirkéket és süssük tovább.
- Ezután minden forgatásnál, használjuk a szószt is és így süssük készre a húst.
- Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel a húst és kínáljuk mellé a megmaradt szószt.