Hozzávalók:
- 225 ml ketchup
- 225 ml víz
- 80 ml Worcestershire szósz
- 15 g chili por
- 30 g barna cukor
- 5 g csípős paprika szósz
Elkészítés:
- A kimért hozzávalókat keverd össze egy magas falú (szószos) edénybe és kezd el forralni.
- Használd a grill oldalégőjét ehhez a pár perces művelethez, hogy elkészülte után rögtön fel is kenhesd a szószt.
- Lassú forralással sűrítsd be a szószt, majd a sütés utolsó perceiben kend fel a húsra (esetleg zöldségre), hogy megakadályozd a cukor megégését.
Extra tippek:
- Ketchup helyett használhatsz sűrítetett paradicsomszószt is, de akkor ne feledkezz meg a fűszerezésről, sózásról sem, anélkül túl édes és jellegtelen lehet a szósz.
- A szósz csípőssége forralás után erősödik, ezt előrekóstoláskor vedd figyelembe.