Görög burger feta szósszal
írta: Peitli Csilla
Tökéletes év indító fogás. Laktató, de egészséges, zöldségekben gazdag és ízletes is.
Hozzávalók:
- 450 g Darált marhahús
- 240 ml görög joghurt
- 80 g feta sajt
- 3 ek oregánó
- 2 ek citromlé
- 1 késhegynyi citromjéj
- 1 kk só
- 1 db lila hagyma
- 1 db kígyóuborka
- 1 db paradicsom
- 2 db pita
- fél kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb tálkában, keverjük ki a joghurtot a fetával, majd adjuk hozzá az oregánó harmadát, a citrom levét és héját, valamint egy negyed kiskanálnyi sót.
- Keverjük el a szószt jó alaposan, és tegyük félre.
- A hagymát vágjuk ketté. Az egyik felét szeleteljük fel, míg a másikat vágjuk apróra.
- A többi zöldséget is szeleteljük fel és tegyük őket félre a szeletelt hagymával.
- Az apróra vágott hagymát keverjük össze a darált hússal, a maradék oregánóval, a sóval és a borssal.
- Mikor eldolgoztuk a fűszereket, készítsünk a húsból pogácsákat. 4 darab oválisabb formájú húspogácsát csináljunk.
- Tegyük fel a grillre a húst és oldalanként 5-6 perc alatt süssük készre.
- A pitákat vágjuk ketté és pirítsuk meg egy kicsit, majd a szósszal, a zöldségekkel és a húspogácsákkal együtt tálaljuk.