Gombás hamburger
írta: Peitli Csilla
Klasszikus burger recept egy kis csavarral: gomba kerül a húsba!
Hozzávalók:
- 450 g darálthús
- 110 g gomba
- 2 ek olívaolaj
- 2 g bors
- 3 g só
- 80 g uborka
- 60 ml joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 8 db salátalevél
- 4 szelet paradicsom
- 4 szelet lilahagyma
- 4 db Hamburger zsemle
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A megtisztított gombát tegyük aprítóba és egy perc alatt daraboljuk fel.
- A gombát, a darált húst, az olajat, a sót és a borsot alaposan dolgozzuk össze és készítsünk belőlük négy darab húspogácsát.
- Az uborkát vágjuk apróra és keverjük el a joghurttal, a citromlével és az aprított fokhagymával. Egy csipet sóval ízesítsük.
- A húspogácsát süssük meg, oldalanként 4 perc alatt közepesen átsült húst kapunk. Igény szerint a sütési időt lehet növelni.
- A hamburgerzsemléket pirítsuk le, majd tegyünk rá 2 salátalevelet, egy húspogácsát, egy paradicsom szeletet, egy lila hagyma karikát és végül egy jó nagy kanál joghurtos öntetet.