VIDEÓRECEPT! Fűszervajas lazacfilé grillen

írta: Péczeli Róbert

Ez egy nagyon ízletes és gyorsan elkèszíthető halétel!!

 


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg lazacfilé
  • 1 db citrom
  • 3 csipet só
  • 2 csipet bors
  • 5 csipet majoranna
  • 2 dl vaj - olvasztott
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A friss lazacfilét alaposan mossuk meg.Tegyük a szeletelt halat egy nagyobb méretű edénybe, és végezzük el a fűszerezést: először szórjuk meg a sóval, borssal ès a kezünkkel alaposan dörzsöljük át a szeleteket.


A vajat tegyük be egy kisebb edénybe és a mikroban melegítsük addig, míg folyóssá nem válik. Tegyük bele a fűszereket ès keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni.

A lazacfiléket sózás után jó alaposan kenjük be fűszervajjal, majd helyezzük bele egy tepsibe és öntsük rá a maradék fűszervajat. Tegyünk a szeletekre 1-1 karika citromot.

A grillt jól melegítsük elő, és helyezzük rá a tepsit a grillrácsra. 5-10 perc sütés után a lazacszeleteket tegyük közvetlenül a grillrácsra és ott is süssük legalább 10 percig.

Szemrevételezèssel döntsük el, hogy a szeletek rendesen àtsültek, ha màr nem rózsaszín sehol, akkor késznek nyilváníthatjuk. Ezután  következhet a tálalás, köretnek friss salátát és rizst ajánlok hozzá.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.