Fűszeres házi szósz grillezett húsokhoz
írta: Peitli Csilla
Ízes, enyhén füstös hangulatú szósz, amelyet bátran felhasználhatsz grillezett húsokhoz. Sertéshez és szárnyasokhoz is kiváló!
Hozzávalók:
- 60 ml víz
- 60 ml ketchup
- 1 ek mustár
- 1 ek méz
- 2 kk barna cukor
- 1 kk Worcestershire szósz
- 4 g só
- 1 kk erős
- 2 g bors
- 1 kk füstölt paprika
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót tegyük egy kisebb edénybe, majd a grill oldalégőjén forralásig hevítsük.
- Ekkor vegyük vissza kissé a hőfokot és lassú forralással sűrítsük be a szószt körülbelül 10 perc alatt.
- Amikor már egy sűrű. ízekben gazdag szószt kaptunk, vegyük le a grillről és hűtsük ki.
- Napokkal a felhasználás előtt is elkészíthető, egy jól záródó üvegben akár egy hétig is eltartható a hűtőben.
- Felhasználásnál a hús sütésének második felében ( a fordítás után) kenjük fel, hogy biztosan ne égjen meg a magas cukortartalma miatt.
- A fel nem használt szószt, tálaláskor kínáljuk a hús mellé!