Fűszeres, grillezett ananász
írta: Peitli Csilla - grillblogger
Gyors és egyszerű desszert, tészta nélkül. Könnyed finomság, de ízekben nagyon is gazdag.
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 7 ek cukor
- 1 rúd fahéj
- 15 db szegfűszeg
- 1 db chili
- 1 rúd vanília
- 4 cm gyömbér
- 2 ek szőlőmagolaj
- 7 dl víz
Elkészítés:
- Üzemeld be az OFYR-t grillezéshez és forrósítsd fel a grill lapot, amennyire csak lehet.
- Az olaj és az ananász kivételével, minden hozzávalót tegyél egy edénybe, és a lapra téve forrald fel. Hagyd 5 percig forrni, hogy a fűszerek íze minél jobban kijöjjön.
- Ebbe a fűszeres szirupba tedd bele a megtisztított és karikákra vágott ananászt. Fontos, hogy teljesen ellepje a gyümölcsöt a fűszeres lé. Hagyd ázni legalább 20 percig.
- Az OFYR főzőfelületét kend le olajjal és már mehetnek is fel rá az ananász karikák.
- Süsd meg az ananász mindkét oldalát pár perc alatt. Amikor már szépen karamellizálódott a gyümölcs, hegyezz egy tányérra egy-egy szeletet.
- Tegyél a karikára egy gombóc fagyit és locsold le a visszamaradt sziruppal.
- Még melegen tálald, hogy kiélvezhesd a fűszerek és a hideg-meleg ellentét ízrobbanását.