Hozzávalók:
- 1 szelet filé pisztráng
- 120 g krémsajt
- 15 g torma
- 15 g zeller
- 120 ml majonéz
- 15 ml citromlé
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet só
- 2 csipet bors
- 1 db lilahagyma
Elkészítés:
- A kisebb részekre szedett füstölt halat keverd össze a krémsajttal, a majonézzel és a tormával.
- A hagymát, a zellert és petrezselymet egy aprítóban vágd apróra, majd add ezt is a halas keverékhez.
- Egy fakanállal keverd össze a halas masszát, de ne túl hevesen. A cél, hogy a hal ne törjön össze teljesen, maradjon felismerhető a krémben.
- Ezután add a krémhez a citromlevet, végül pedig ízesítsd sóval és a borssal.
- Kenyérszeletekre kenve, zöldséges díszítéssel tálald, még az ünnepi asztalra is tökéletes előétel.
Extra tippek:
- Egészségesebb lesz a végeredmény, ha a majonéz helyett ugyanakkora mennyiségű tejfölt használsz. A hal íze is jobban dominál majd, de kevésbé lesz testes a pisztrángkrém.
- Erősebb lesz a végeredmény, ha a bekevert bolti, üveges torma helyett saját magad reszeled bele az ételbe frissen a tormát.
- A recept más hallal, például füstölt lazaccal is elkészíthető.