Füstölt padlizsán mártogatós

írta: Peitli Csilla

Enyhén füstös, nagyon tartalmas és mennyeien krémes mártogatós, ami hosszú esti beszélgetésekhez és grill partik előételének is jó választás.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 80 ml tahini
  • 60 ml citromlé
  • 3 ek olívaolaj
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Tegyük fel a padlizsánt egészben a grillre, és időnkénti forgatással süssük 15-20 percig. Amikor már a külső héja teljesen megsült (kicsit megégett), és a összébb zuhant, akkor vegyük le a grillről és hagyjuk hűlni.
  3. Faszenes grillen betehetjük közvetlenül a faszén közé is.
  4. Amikor kihűlt annyira, hogy már tudunk vele dolgozni, akkor távolítsuk el a héjat és padlizsán húsát tegyük szitába, hogy lecsöpöghessen még a felesleges nedvesség.
  5. Az így előkészített padlizsánt tegyük aprítóba, adjuk hozzá a tahinit, a citromlét és az olajat. Addig mixeljük az egészet, amíg homogén, sima állagot kapunk.
  6. Ízesítsük a sóval.
  7. Egy kevés olajjal meglocsolva, fekete szezámmal megszórva vagy gránátalma magokkal meghintve is tálalhatjuk.
  8. Enyhén pirított naan kenyér vagy pita mellé tökéletes mártogatós.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.