Füstölt marhapoha
írta: Peitli Csilla
Izgalmas alapanyag, minimalista fűszerezéssel. Bár hosszan készül, de a falatokra vágott marha pofa remek parti étel, így megéri a ráfordított időt!
Hozzávalók:
- 4 db marhapofa
- 2 egység fekete bors
- 1 egység só
- 1 egység cukor
Elkészítés:
- A smokert melegítsük elő 135 fokra.
- A húst készítsük elő, vágjuk le róla a felesleges zsiradékot és vágjuk kisebb darabokra.
- A száraz pácból készítsünk tetszőleges mennyiséget (szárazon tartva sokáig eláll) a fenti arányokkal és szórjuk meg vele a húsokat mindenhol.
- Tegyük fel a húst a grillre és süssük 4 órát.
- Ezután takarjuk le alufóliával, majd mehet vissza még egy órát sülni.
- Amikor kivettük a smokerből, még pihentessük becsomagolva 10 percig.