Füstölt marhapofa
írta: Peitli Csilla
A marhapofával ritkábban találkozhatunk a grillen, pedig a magas kollagéntartalma miatt kellemesen porhanyósra és ragacsosra sül.
Hozzávalók:
- 4 db marha pofa
- 4 ek fekete bors
- 2 ek só
- 2 ek barna cukor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 135 °C-ra.
- A marhapofákat készítsük elő: vágjuk le róluk az ezüstös hártyát és a felesleges zsírt.
- A szárazpáchoz keverjük össze a borsot, a sót és a cukrot.
- Alaposan dörzsöljük be a páccal a húst mindenhol, a mélyedésekbe is tegyünk bátran.
- Tegyük a füstölő rácsra a húsokat és hagyjuk füstölődni 4 órát.
- Ezután vegyük le a grillről őket és csomagoljuk alufóliákba a húsdarabokat.
- Tegyük őket vissza még egy órára sülni.
- Amikor a hús belső hőmérséklete eléri a 98 °C-ot vegyük le és pihentessük 10 percig.
- Ezután már szeletelhetjük is és salátákhoz, tortillákhoz vagy szendvicsekbe pakolva azonnal fogyasszuk.