Füstölt marha borda chilis-gombás fűszerkeverékkel

írta: Peitli Csilla

Füstölt borda az ősz ajándékaival! Ha szereti a gombát, ne hagyja ki ezt a húscsemegét se!


Elkészítési idő: pihentetés + 350 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 db marha borda
  • 2 ek mustár
  • 7 g só
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek fekete bors
  • 1 ek szárított gomba
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 ek chili por
  • fél tk cayenne bors
  • 220 ml almalé
  • 220 ml BBQ szósz

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsd elő 110°C-ra, és rendezkedj be egy 4-5 órás füstölésre.
  2. A füstölőfát áztasd be a művelet előtt legalább fél órával.
  3. A bordák egyesével fektesd le egy sütőpapírra, majd kend le őket a mustárral.
  4. Ezután jöhet rá az olaj és a só.
  5. Közben készítsd el a száraz pácot a bors, a gomba, a kömény, a chili és a cayenne bors összekeverésével.
  6. A fűszerkeverékkel szórd meg a bordákat, és hagyd pihenni fél órát a sütés előtt.
  7. A füstölőfát tedd bele egy füstölődobozba. Tölts egy kis tálba vizet, majd mindkettőt tedd be a rács alá a grillbe.
  8. Zárt tető alatt füstöld a bordákat 4-5 órán keresztül, és jó fél óránként kend le a húst az almalével.
  9. Amikor a hús belső hőmérséklete eléri az 57°C-ot, nyisd ki a grill szellőzőit és kend le a húst a bbq szósszal, majd süsd még addig, amíg ropogós nem lesz a külseje.
  10. Mikor ropogóssá vált a hús, még mindig nem végeztél. Alufóliába csomagolva süsd készre további 45 perc alatt a húst,de már zárt szellőzőnyílásokkal.

Extra tippek:

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.