Hozzávalók:
- 220 g füstölt lazac
- 60 g krémsajt
- 10 g wasabi krém
- 3 g só
- 2 g bors
- 1 marék borsmustár
- 5 ml citromlé
Elkészítés:
- A halhoz használt krémsajt elkészítése az első feladat. Ehhez a krémsajtot alaposan keverd ki, majd add hozzá a citromlevet, a wasabi krémet, a sót és a (lehetőleg frissen őrölt) borsot.
- A füstölt lazac szeleteket vagy darabokat fektesd le egy tálcára, és a krémmel gyengéden kend be az egyik oldalát.
- A krém tetején oszlasd el a borsmustár leveleit, majd óvatosan tekerd fel a szeleteket úgy, hogy a wasabis rész belülre kerüljön.
- Ezután a tálcát takard le folpackkal, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
- Tálaláskor friss citromszeleteket és zöldsalátát használj köretnek, díszítésnek.
Extra tippek:
- A recept maradék füstölt lazac felhasználásához készült, de nem muszáj feltétlenül előzőleg grillezett halat alkalmazni. A grillről frissen lekerült hal is tökéletesen alkalmas, csak addig kell várni, amíg teljesen kihűl és már mehet is rá a wasabis krém.
- A bormustár másik neve a rukkola, de találkozni még rucola vagy ruccola néváltozatokkal is.
- Ha nem tudod feltekerni a lazacot, próbáld meg legalább kettéhajtani.
- A feltekert, kettéhajtott halat rögzítheted fogpiszkálóval.
A hal füstöléséhez használj grillkosarat!