Füstölt kacsamell narancsmártással

írta: Bácsalmási Katalin

A narancs fanyarsága és a kacsamell teltsége tökéletes egységet alkot. A kamado grill pedig kiváló választás a hideg időben történő grillezéshez is, mivel kiváló hőtartó képessége miatt zimankóban is remekül teljesít.


Elkészítési idő: 120-150 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db bőrös kacsamell
  • 1 db narancs - leve, héja
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • füstölő fa (alma, cseresznye)

Elkészítés:

Elkészítés:

  1. Előkészítés: A kamado grillt füstöléshez készítsd elő kb. 110-120°C-ra, és helyezd be a készülékbe a deflektor követ, hogy indirekt hővel dolgozz.
  2. Kacsamell: A kacsamell bőrét irdald be átlósan mindkét irányban, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Tedd a bőrével felfelé a grillre.
  3. Füstölés: Adj a grillhez egy marék füstölő fát (pl. cseresznye vagy alma), és füstöld a kacsamellet kb. 1,5-2 óráig, amíg a belső hőmérséklete eléri a 65°C-ot.
  4. Mártás: Keverd össze a narancs levét, a reszelt narancshéjat, a mézet és a balzsamecetet egy kis lábasban, majd forrald össze közepes hőfokon, míg kissé besűrűsödik.
  5. Tálalás: Miután levetted a kacsamellet a grillről, hagyd 10 percig pihenni, majd szeleteld fel és locsold meg a narancsos mártással. Köretnek tálalhatsz hozzá grillezett egészben sült burgonyát. 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.