Füstölt édesburgonya
írta: Peitli Csilla
Az egészségtelen chipsekkel ellentétben az édesburgonya igazi vitaminbomba. Ha egészséges finomságra vágyik az esti összejövetelhez vagy tévézéshez, ez az önnek való recept.
Hozzávalók:
- 3 db édesburgonya
- 1 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk chili
- 3 ek füstölt paprika por
- 1 ek cider ecet
- fél kk oregánó
- 1 kk só
- 1 csipet cukor
- 80 ml víz
Elkészítés:
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és keverjük addig, amíg elő nem jön az illata.
- Ekkor adjunk hozzá minden mást is, az édesburgonya kivételével. Keverjük el a pácot, majd főzzük gyenge lángon (alacsony/közepes hőfok) további 10 percig. Hűtsük ki.
- Füstölő dobozba tegyünk 1 marék almafa chipset, és tegyük fel a grillre.
- Amikor elkezd füstölni, a hasábokra vágott krumplit kenjük le a mártással, és tegyük fel a grillre.
- Alacsony hőfokon füstöljük a krumplit, időnként megforgatva, 45 percig, vagy amíg teljesen megpuhul.
- Avokádós vagy tejfölös mártogatóssal tálaljuk.