Füstölt, dinsztelt vöröskáposzta

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 480 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröskáposzta
  • 6 szelet bacon
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db alma
  • 30 ml olívaolaj
  • 80 ml juharszirup
  • 80 ml vörösbor
  • 220 ml marhahús alaplé
  • 220 ml alma cider ecet
  • 10 g őrölt kömény
  • 5 g szegfűszeg - őrölt

Elkészítés:

  1. A félbevágott káposzták torzsa részét kend be egy kevés olajjal, majd bugyoláld be őket alufóliába úgy, hogy a torzsa rész szabadon maradjon.

  2. A füstölésre szánt faforgácsot helyezd a füstölődobozba és melegítsd fel a grillt.

  3. Amikor már érzed a fa illatát, helyezd fel a káposztákat a rácsra és alacsony hőfokon füstöld legalább 4 órát, vagy addig, ameddig megpuhulnak.

  4. Ha kicsit kihűlt a káposzta, akkor tépkedd darabokra.

  5. Amíg a káposzta füstölődik a rácson, egy nagyobb edényben süsd ki a bacon szeleteket. Csak a zsírjára lesz szükség, a bacont felhasználhatod más recepthez.

  6. A kisült zsíron pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a káposzta csíkokat és az összes többi hozzávalót is.

  7. Így párold még pár órát a káposztát, időnként keverve rajta egyet.

  8. Amikor az összes folyadékot felszívta a káposzta, kész vagy.

Extra tippek:

  • A készítés időigényessége miatt érdemes ekkora adagot készíteni. A maradék pedig gond nélkül lefagyasztható.

  • A vörösbor helyett, akár vörösborecetet vagy cider ecetet is használhatsz.

  • A káposzta sültek (különösen szárnyasok) mellé kiváló köret magában vagy krumplival kiegészítve.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.