Hozzávalók:
- 2 fej vöröskáposzta
- 6 szelet bacon
- 2 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 1 db alma
- 30 ml olívaolaj
- 80 ml juharszirup
- 80 ml vörösbor
- 220 ml marhahús alaplé
- 220 ml alma cider ecet
- 10 g őrölt kömény
- 5 g szegfűszeg - őrölt
Elkészítés:
A félbevágott káposzták torzsa részét kend be egy kevés olajjal, majd bugyoláld be őket alufóliába úgy, hogy a torzsa rész szabadon maradjon.
A füstölésre szánt faforgácsot helyezd a füstölődobozba és melegítsd fel a grillt.
Amikor már érzed a fa illatát, helyezd fel a káposztákat a rácsra és alacsony hőfokon füstöld legalább 4 órát, vagy addig, ameddig megpuhulnak.
Ha kicsit kihűlt a káposzta, akkor tépkedd darabokra.
Amíg a káposzta füstölődik a rácson, egy nagyobb edényben süsd ki a bacon szeleteket. Csak a zsírjára lesz szükség, a bacont felhasználhatod más recepthez.
A kisült zsíron pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a káposzta csíkokat és az összes többi hozzávalót is.
Így párold még pár órát a káposztát, időnként keverve rajta egyet.
Amikor az összes folyadékot felszívta a káposzta, kész vagy.
Extra tippek:
A készítés időigényessége miatt érdemes ekkora adagot készíteni. A maradék pedig gond nélkül lefagyasztható.
A vörösbor helyett, akár vörösborecetet vagy cider ecetet is használhatsz.
A káposzta sültek (különösen szárnyasok) mellé kiváló köret magában vagy krumplival kiegészítve.