Hozzávalók:
- 6 db füstölt csirkecomb
- 12 db tortilla
- 60 ml BBQ szósz
- 120 ml fehérbor ecet
- 60 ml vörösbor
- 660 g ananász
- 60 g koriander levél
- 30 g snidling
- 450 g lilahagyma
- 30 g cukor
- 1 db chili paprika
- 1 db lime leve
- 1 ek méz
Elkészítés:
- A csirkecombok húsát szedd le a csontról, tépkedd kisebb darabokra, és jó alaposan forgasd meg őket a barbecue szószban.
- A hús mellé készíts ananász salsát. Ehhez az ananászt vágd kisebb darabokra, majd keverd össze a magtalanított, aprított chilivel, a lime levével, a mézzel és a finomra vágott koriander zölddel és a snidlinggel.
- Ha ez megvan, hagyd pihenni szobahőmérsékleten legalább egy órát, hogy az ízek összeérhessenek.
- Következő lépésként a savanyított hagymát kell elkészíteni. Ehhez az ecetet, a bort és a cukrot öntsd egy lábasba, majd forrald össze a keveréket.
- Add hozzá a kockára vágott lila hagymát és főzd egy percig. Majd tedd félre ezt is, hogy lehűlhessen.
- Amikor minden elkészült, csak össze kell állítani a tacót. A tortilla egyik oldalára helyezz egy adag szószos csirkét, erre kerüljön az ananász salsa, végül pedig egy kis hagymás keverék. Ezután már csak félbe kell hajtani (esetleg feltekerni) a tortillát, és fogyasztható is.
Extra tippek:
- A savanyított hagymát a felhasználás előtt napokkal is elkészítheted. Hűtőben, akár egy hétig is eláll.
- Ha autentikus tacót szeretnél enni, akkor figyelj arra, hogy kukoricalisztből készüljön vagy készítsd el te otthon. A legtöbb, boltban kapható változat búzalisztből van, így gluténérzékenyeknek nem ajánlott.