Füstölt BBQ sertéstarja almával és édesburgonyával

írta: Bácsalmási Katalin

Itt egy újabb őszi recept, mely még vasárnapi ebédként is megállja a helyét. Az alma savassága, az édesburgonya édessége és a tarja füstös íze tökéletes harmóniában egyesülnek. Egy pohár finom gyümölcsös ízvilágú borral kiegészítve igazi ínyenc fogás.


Elkészítési idő: 120 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg Sertéstarja szeletelve
  • 2-3 db alma (nagy, keményebb húsú, pl.: Granny Smith vagy Jonagold)
  • 2 db édesburgonya
  • ízlés szerint BBQ szósz
  • kedvenc grill fűszerkeveréke
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

 

  1. A sertéstarját fűszerezd be a fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd kend be BBQ szósszal.
  2. Melegítsd elő a kamado grillt kb. 120-130°C-ra, közvetett grillezésre készülj.
  3. Az almákat szeleteld fel vastagabb szeletekre, az édesburgonyát pedig hámozd meg és vágd karikákra.
  4. Helyezd a sertéstarját a grillre, és füstöld kb. 1,5-2 órán keresztül, amíg puha nem lesz.
  5. Az utolsó félórában helyezd az almaszeleteket és az édesburgonyát is a grillre, hogy karamellizálódjanak.
  6. Tálaláskor kínáld a hús mellé az édesburgonyát és az almákat.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.