Hozzávalók:
- 450 g halfilé
- 60 ml citromlé
- 2 csipet pirospaprika
- 2 szelet füstölt bacon
Elkészítés:
- A legmagasabb hőfokra melegítsd elő a grillt.
- A citromlét keverd el a paprikával, majd forgasd bele a falatnyi darabokra vágott halfilét.
- A baconszeleteket vágd félbe, és tekerd körbe velük a halfalatokat.
- Fogpiszkálóval vagy nyársra húzva rögzítsd a bacont a halon.
- A grill hőmérsékletét vedd lejjebb közepesre. Ha lehűlt kicsit, felteheted rá a nyársakat.
- Párszor megforgatva süsd pár percig, míg a hal át nem sül, és már tálalhatod is.
Extra tippek:
- Ez a végtelenül egyszerű, mégis ízletes halrecept a kezdő sütögetők legjobb barátja. Sült krumplival, barbecue szósszal, de akár friss salátával is isteni.
- A hal biztosan jó, ha színe opálos lesz és villával beleszúrva apró lemezeire válik a hús.
- Aki szereti az erőset, használhat a pirospaprika helyett chili port vagy cayenne borsot is az ételhez.