Francia pirítós a grillen készítve
írta: Peitli Csilla
Aromás, édes, ropogós reggeli a grillen készítve, ami gyorsan megvan és a gyerekek is odalesznek érte.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 200 ml tej
- 12 szelet kenyér
- 1 kk fahéj
- 1 kk vanília kivonat
- 1 csipet só
- a sütéshez vaj
- ízlés szerint barack lekvár
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 180 °C-ra és tegyünk fel egy öntöttvas serpenyőt is melegedni.
- Közben üssük fel a tojásokat és keverjük el őket a tejjel, vanília kivonattal, fahéjjal és a sóval.
- Amikor serpenyő már meleg a grillen, akkor tegyünk bele egy kevés vajat olvadni.
- A kenyereket mártsuk bele a tojásos keverékbe és süssük meg a forró serpenyőben.
- Mindkét oldalukat süssük aranybarnára a kenyereknek.
- Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
- Az elkészült pirítósokat szórjuk meg porcukorral és lekvárral (esetleg plusz vajjal) kínáljuk.