Francia almás pite
írta: Peitli Csilla
Előrecsomagolt pite tésztából nagyon gyorsan elkészíthető ez a francia desszert, ami a grillen sülő édességek legjobb tulajdonságait hordozza. Ropogós külső, omlós, édes belső.
Hozzávalók:
- 1 adag pite tészta
- 3 ek jégcukor
- 2 kk fahéj
- 2 kk olaj
- 400 g alma
- 4 ek cukor
- 1 ek citromlé
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy vas serpenyőt olajozzunk ki, majd a kinyújtott pite tésztát helyezzük bele az edénybe úgy, hogy legalább 2-3 centi túl lógjon a széleken.
- Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházát, majd vágjuk kisebb darabokra. Egy edényben tegyük fel főni a négy evőkanál cukorral, fahéjjal, a citrommal és egy pici vízzel. Amikor teljesen megpuhul az alma, tegyük félre egy kicsit, hogy kihűljön.
- Ezt a kihűlt tölteléket töltsük bele a tésztába, majd a széleket hajtsuk középre, úgy, hogy a sütemény közepén még látszódjon az alma.
- Kenjük le a tésztát a maradék oljjal, majd szórjuk meg a jégcukorral.
- Mehet is a süti a grillre, ahol csukott tető alatt süssük 15-20 percig.
- Amikor a tészta ropogósra sült és szépen megbarnult, vanília fagylalttal tálaljuk.