Hasznos trükk a hot doghoz, hogy ne száradjon ki a virsli
írta: Peitli Csilla
A hot dog teli találat, ha grillezésről van szó. Rövid idő alatt rengeteg készíthető, nem igényel különleges kunsztokat és az ízek a feltéteknek köszönhetően a végtelenségig variálhatók. Jöjjön a trükk, amivel mindig tökéletes lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
- 500 g virsli
- 5 dl sör
- 3 dl mártás
Elkészítés:
A hot dog virsli elkészítésének titka, a kolbászoknál már bevált, előfőzés. Ez megakadályozza, hogy a külső kéreg nagyon megkeményedjen, és a belseje pedig kiszáradjon. Ha a direkt sütés előtt, pár percig - épp csak addig, hogy belül is átmelegedjen a virsli - előfőzzük, akkor a hús puha, szaftos, de kívül kellemesen roppanós marad.
Az előfőzés ugyancsak történhet a grillen, amihez bármilyen házi vagy bolti szósz is használható, hogy a virsli ízét még tovább gazdagítsuk.
1. Első lépésben melegítsük elő a grillt, majd egy alumínium tálcában keverjük össze a szósz a sörrel. Így egy kellően híg, de ízletes mártást kapunk, amibe kerülnek majd a virslik.
2. Tegyül fel a tálcát a grillre, majd amikor forrásba jön, a grill hidegebb helyére áthelyezve, jöhetnek bele a virslik. A tető lecsukása után, hagyjuk főni őket 5-7 percig, hogy a virsli közepe is átmelegedjen.
3. Ha ez az idő tetelt, következik a direkt lángon való pirítás, ami megadja a roppanós kérget a húsnak. Ez mindössze pár percet vesz csak igénybe, figyelni és forgatni kell a virslit, nehogy túlsüljön és kárba vesszen a munkánk. Akkor jó, ha már egy kicsit kozmás, de még nem repedt ki a virsli.
4. Pirított hot dog kiflibe helyezve kedvünk szerint ízesítjük, és mehet is a "fürdőbe" a következő adag.