Fóliás garnéla a grillen készítve
írta: Peitli Csilla
Ha nem akarsz a garnélákkal egyesével foglalkozni, akkor ez a fóliás recept megkönnyíti a dolgodat.
Hozzávalók:
- 700 g garnéla
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db kukorica
- 450 g krumpli
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek halas fűszerkeverék
- 1 db citrom
- 4 ek vaj
- 2 ek petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A megtisztított garnélákat osszuk el négy fólián.
- Adjuk hozzá egyenlő arányban a felvágott krumplit és a kukoricát, majd locsoljuk meg az egészet olívaolajjal.
- Fűszerezzük az egyes csomagokat a fűszerkeverékkel, a sóval és a borssal. Egy kicsit össze is dolgozhatjuk kézzel, hogy mindenhova jusson a fűszerekből.
- Minden kupac tetejére kerüljön egy kanál vaj, egy kevés aprított petrezselyem és pár karika citrom.
- Zárjuk le a csomagokat, majd tegyük fel őket a grillre.
- Süssük őket 15-20 percig, hogy a krumpli is biztosan elkészüljön.