Fokhagymával pirított tintahal
írta: Peitli Csilla
A tintahal nem egy szokványos alapanyag, pedig gyorsan lehet belőle finom fő- vagy előételt készíteni.
Hozzávalók:
- 700 g tintahal
- 80 ml olívaolaj
- 2 db citrom
- 1 db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek friss petrezselyem
- 3 marék zöldsaláta mix
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- A tintahalat vágjuk fel 3-4 cm-es darabokra.
- Egy citrom héját, az olívaolajat, a chilit és a fokhagymát tegyük aprítóba és jól dolgozzuk össze egy ízletes páccá.
- A pácot öntsük egy fedeles tálba vagy zárható zacskóba és adjuk hozzá a tintahalakat. Pihentessük az egészet 2 órát, hogy összeérjenek az ízek.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- A pácból vegyük ki a tintahalat, sózzuk ízlésünk szerint és mehetnek is fel a grillre.
- Figyeljünk nagyon, mert tényleg hamar elkészül, oldalanként 2 perc elég is, hogy finoman megperzselődjön a tintahal külseje.
- Az elkészült tintahalakat tegyük a saláta ágyra, amit locsoljunk meg egy citrom levével, szórjuk meg aprított petrezselyemmel és a maradék cikkekre vágott citrommal dekoráljuk.