Fokhagymás-oregánós pác csirkéhez és halhoz
írta: Peitli Csilla
Ez a száraz pác tökéletes csirkéhez és halakhoz. Összeállítása egyszerű, és mivel nem tartalmaz nedves elemet, így sokáig el is tartható. Akár előre is elkészíthető, és az előre csomagolt változatokkal szemben, pontosan tudjuk mi van benne, emiatt ételallergiásoknak is biztonsággal adható.
Hozzávalók:
- 55 g chili por
- 55 g cukor
- 1 ek oregánó
- 1 ek friss kakukkfű
- 1 kk citromhéj
- 1 kk só
- 7 kk fokhagyma por
- 1 kk gyömbér
Elkészítés:
A kimért hozzávalókat egyszerűen keverjük össze alaposan egy tálkában, és tegyük jól záródó üvegekbe felhasználásig.
Az intenzívebb ízek érdekében a fokhagyma és a gyömbér port helyettesíthetjük friss hozzávalóval.
A száraz pác felvitelénél dörzsöljük be a húst a páccal vagy ha lekenéshez használná, akkor felhasználás előtt keverjen bele pár kanál olívaolajat, hogy ecsettel is felvihesse.