Fokhagymás hamburger a grillről
írta: Peitli Csilla
A legegyszerűbb hamburgereknél a fűszerezést többnyire só és bors jelenti. Így ki tud bontakozni a marhahús saját íze. Ebben a változatban egyetlen fűszert adunk hozzá az alapkészlethez, és az eredmény máris hatalmas változáson megy át. Aki szereti a fokhagymát, annak érdemes kipróbálnia.
Hozzávalók:
- 1,5 kg darált marhahús
- 2,5 ek fokhagyma por
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt körülbelül 200 fokra.
- Vegyük ki a marhahúst a hűtőből, legalább fél órával a hőspogácsák elkészítése előtt, hogy ne legyen túl hideg a munkához.
- A húst tegyük egy nagyobb edénybe és keverjük össze alaposan a fűszerekkel.
- Készítsünk belőlük húspogácsákat, 10-12 darabnak ki kell jönnie belőle.
- Tegyük fel a grillre a a húspogácsákat és közvetlen tűzön süssük őket 7-10 percig oldalanként.
- Ha elkészült a húst jöhet kedvenc zöldségeinkkel és szószainkkal megpakolt szendvics összeállítása.