Fokhagymás fésűkagyló

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 g fésűkagyló
  • 75 g vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db salottahagyma
  • 0,5 csomag friss petrezselyem
  • 2 csipet szerecsendió
  • 1 csipet zellersó
  • 12 db koktél paradicsom
  • 1 db zöldpaprika

Elkészítés:

  1. Ha fagyasztott fésűkagylót használsz hagyd, hogy teljesen kiolvadjon, majd itasd fel róla a nedvességet.
  2. Ezzel egy időben áztass be négy nyársat vízbe, amire majd feltűzöd a kagylóhúst. Az áztatás megelőzi a fanyárs megégését.
  3. Melegítsd elő a grill magas hőfokra.
  4. Egy serpenyőben keverd el az olvadó vajat, a fokhagymával, a salottahagymával, a fűszerekkel és a petrezselyemmel. Időnként megkeverve, 5 percig főzd a keveréket.
  5. Ezalatt a nyársakra tűzd fel felváltva a fésűkagylót, a koktélparadicsomot és 12 darabra vágott zöld paprikát.
  6. Mérsékelt a grill hőfokát közepesre és párszor megfogatva süsd készre a kagylós zöldségnyársat 5-6 perc alatt.

Extra tippek: 

  • Zöldpaprika helyett használhatsz más színes kaliforniai paprikát is, de a paradicsom piros színe miatt a zöld vagy a sárga az ideális választás. Azokkal igazán színpompás fogást készíthetsz.
  • Ha nem tudod beszerezni a zellersót, házilag is elkészítheted. A zeller leveleit nagy szemű sóval egy aprítóban keverd össze, majd szárítsd addig kiterítve, míg el nem távozik belőle a nedvesség és morzsalékossá nem válik az elegy. Üvegekbe töltve szinte bármeddig eláll.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.