Fokhagymás és zöldfűszeres krumpli chips
írta: Peitli Csilla
Grillen készített chips remek parti rágcsálnivaló vagy köret húsok mellé.
Hozzávalók:
- 2 db burgonya
- 2 db édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek friss petrezselyem
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
- A krumplikat vágjuk vékony szeletekre.
- Sós vízben vagy mikróban főzzük elő a krumplikat félpuhára.
- Hagyjuk őket kihűlni, majd 1 evőkanálnyi olajjal kenjük le őket és sózzuk, borsozzuk őket.
- Mehetnek fel a grillre oldalanként 2-3 percre, hogy teljesen megpuhuljanak és szépen megpiruljanak.
- Közben a maradék olajat keverjük ki a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel.
- Amikor a krumplik elkészültek tegyük őket egy nagy tálba és öntsük rájuk az ízesített olajat.
- Forgassuk össze az egészet és tálalás előtt még ízlés szerint sózhatjuk egy kicsit.