Fokhagymás édes burgonya az egészséges grill köret

írta: Peitli Csilla

Az édes burgonya tökéletes helyettesítője a sima krumplinak, ha egészségesebb alternatívát keresel vagy csak szereted a különlegesebb ízeket.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk szeletekre és tegyük egy nagyobb edénybe.
  3. Öntsük rá az olíva olajat, adjuk hozzá az aprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát és egy kiskanált sót valamint borsot.
  4. Pihentessük, amíg felfűt a grill. Akár egy-két órán keresztül is pihenhet a hűtőben sütés előtt.
  5. Tegyük fel a grill lapra a krumplikat és süssük oldalanként 7-8 percig. Amikor megpuhul a krumpli és a szélek jól megpirulnak, vegyük le.
  6. A grillezett húsok mellé vagy önmagában valamilyen (joghurtos, tejfölös) mártogatóssal tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.