Fokhagymás édes burgonya az egészséges grill köret
írta: Peitli Csilla
Az édes burgonya tökéletes helyettesítője a sima krumplinak, ha egészségesebb alternatívát keresel vagy csak szereted a különlegesebb ízeket.
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 60 ml olívaolaj
- 2 ek friss petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 2 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk szeletekre és tegyük egy nagyobb edénybe.
- Öntsük rá az olíva olajat, adjuk hozzá az aprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát és egy kiskanált sót valamint borsot.
- Pihentessük, amíg felfűt a grill. Akár egy-két órán keresztül is pihenhet a hűtőben sütés előtt.
- Tegyük fel a grill lapra a krumplikat és süssük oldalanként 7-8 percig. Amikor megpuhul a krumpli és a szélek jól megpirulnak, vegyük le.
- A grillezett húsok mellé vagy önmagában valamilyen (joghurtos, tejfölös) mártogatóssal tálaljuk.