Fokhagymás csirkenyárs csípősen
írta: Peitli Csilla
Fokhagymás, csípős, de a joghurt miatt mégis lágyak és harmonikusak az intenzív ízek.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek csípős szósz
- 3 ek méz
- fél kk só
- fél kk bors
- 2,5 dl görög joghurt
- 2 ek metélőhagyma
- 1 db lime
Elkészítés:
- A csirkét vágjuk fel falatnyi darabokra és tegyük egy nagyobb edénybe.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a méz felét, az apróra vágott fokhagymával, a csípős szósszal, a só és a bors felével, valamint két evőkanál olajjal. Jól keverjük ki ezt a pácot és öntsük a csirkére.
- Dolgozzuk össze a kettőt és tegyük félre a húst a hűtőbe, amíg felmelegszik a grill.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A csirkéket húzzuk nyársra és mehetnek is az előmelegített grillre. Oldalanként 4-5 perc alatt süssük készre.
- Amíg sülnek a nyársak, gyorsan állítsuk össze a joghurtot öntetet. Ehhez a joghurtot keverjük ki a maradék mézzel, sóval, borssal, olajjal és az apróra vágott metélőhagymával. A lime levél facsarjuk ki, és adjuk azt is a szószhoz.
- A megsült húsokat locsoljuk le a joghurtot szósszal vagy kínáljuk mellé kis tálkákban.