Fokhagymás csirkenyárs brokkolival
írta: Peitli Csilla
A grillezett fokhagyma önmagában is kész csemege, de csirkével és brokklival egy önálló fogást kitesz.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 1 fej fokhagyma
- 1,5 marék brokkoli
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 120 ml teriyaki szósz
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A csirkéket kockázzuk fel, a fokhagymát pedig szedjük gerezdjeire és pucoljuk meg. (De ne aprítsuk, egészben használjuk majd őket.
- A brokkolit szedjük rózsáira.
- Húzzuk nyársra az alapanyagokat felváltva. Egy nyársra két fokhagyma gerezd kerüljön, hogy ne legyen túl uralkodó az íze.
- Sózzuk meg a nyársakat és kenjük le őket a teriyaki (esetleg kobe) szósszal.
- Mehetnek is fel a grillre 5-6 percre az egyik, majd ugyanennyi időre a másik oldalon. (Ha még kell nekik egy kis sülés, akkor tegyük át őket 5 percre a grill hidegebb részére, hogy átsüljön, de ne égjen meg a hús.)
- Amikor levettük a nyársakat grillről, borsozzuk meg őket bőségesen és azonnal tálalhatjuk is.