Fokhagymás, chilis tintahal a grillről
írta: Peitli Csilla
Ha nem szeretne egy finom tintahalért a tengerpartig menni, próbálja ki ezt a receptet otthoni grilljén!
Hozzávalók:
- 700 g tintahal
- 80 ml olívaolaj
- 1 db citrom leve és héja
- 1 db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek petrezselyem
Elkészítés:
- A kisebb, falatnyi darabokra vágott tintahalat tegyük bele egy edénye.
- Öntsük rá az olívaolajat, reszeljük rá a citromhéjat, adjuk hozzá az apróra vágott chilit és fokhagymát. Jól keverjük el a tintahalat a pácban, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe 2 órára.
- Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
- A tintahalat vegyük ki a pácból és egy kicsi sóval hintsük be őket, majd mehetne a sistergő grillre.
- Oldalanként 2 perc alatt szépen meg is pirul és átsül.
- Vegyük le a grillről egy tálba, ahol öntsük még rá a citrom levét és szórjuk meg a petrezselyemmel.