Fokhagymás burger
írta: Peitli Csilla
Kézzel készített burger, amibe pontosan tudod majd, hogy mi kerül. Sok-sok fokhagyma, de semmi tartósítószer!
Hozzávalók:
- 900 g Darált marhahús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db hagyma
- 1 ek worchestershire szósz
- 2 kk őrölt bors
- 1,5 kk só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
- A hideg darált húst tedd egy tálba, és add hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a szószt, a sót és a borsot.
- Gyors mozdulatokkal alaposan keverd össze jól a mixet egy perc alatt.
- Oszd a húst hat egyenlő részre, majd ugyancsak pár mozdulattal készíts belőlük pogácsákat. A lényeg, hogy ne melegedjen át a hús a kezedtől, így minél kevesebbet nyúlsz hozzá kézzel, annál jobb.
- Amíg melegszik a grill, hagyd letakarva érni a húst a hűtőben.
- Ezután jöhet a sütés. Attól függően, hogy mennyire átsütve szeretnéd enni a burgert 4-9 perc alatt pirítsd meg a grillen mindkét oldalát. A 4 perces még rare lesz, de 9 perc alatt szépen átsül majd a vastag hús is.
- A húst egyszer forgasd meg legalább, de ne nyomd le a lapáttal, mert kipréseled belőle a finom szaftot.
- A fordítás után tehetsz rá sajtot is. Végül enyhén pirított zsömlébe, sok friss zöldséggel és a kedvenc szószoddal kínáld.