Flank steak gyros
írta: Peitli Csilla
Otthon készített gyros sok zöldséggel és ízletesre sült marhahússal.
Hozzávalók:
- 500 g flank steak
- fél kk fokhagyma por
- fél kk só
- fél kk bors
- fél db kígyóuborka
- fél db lilahagyma
- 1 db olívaolaj
- 2 db paradicsom
- 4 db pita
- 2 ek citromlé
- 1 db görög joghurt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A flank steaket (a marha hasaalja) fűszerezzük a só, a fokhagyma és a bors felével.
- Tegyük fel a grillre és süssük 6 percig, majd fordítsunk rajta egyet és süssük még 4 percig.
- A grillről levéve pihentessük 5 percet, majd vágjuk fel átlósan, hosszabb, vékonyabb szeletekre.
- Az uborkát reszeljük le, finoman nyomkodjuk ki belőle a vizet, majd keverjük össze a maradék sóval, borssal és fokhagymaporral.
- Ezután adjuk hozzá a joghurtot és tegyük félre az gyros összeállításáig.
- A hagymát vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze az olajjal és a citromlével. (Mehet bele egy kevés kapor vagy petrezselyem is ízesítésnek.)
- Végül állítsuk össze a gyrost. Először jöhet egy kevés hús, arra hagymás keverék, szeletelt paradicsom, majd még egy kevés hús és az uborkás öntet.