Flank steak cukros, alkoholos páccal
írta: Peitli Csilla
A cukor, a bourbon és a chili együtt egy tüzes és édes kérget von a hús köré, ami igazán felejthetetlenné teszi ezt a steaket.
Hozzávalók:
- 1 db flank steak
- 50 g barna cukor
- 60 ml bourbon
- fél kk chili pehely
- 1 kk só
Elkészítés:
- A flank steaket vagyis a marha hasi részét egészben tegyük egy edénybe. (Ez mérettől függően 500-700 g között lesz.)
- A cukrot és a chili pelyhet keverjük össze a bourbonnel, majd ezt a keveréket oszlassuk el a hús felületén.
- Tegyük zárható zacskóba az egészet és pihentessük legalább 30 percet, de 1-2 órát is ülhet a pácban a hús.
- Amikor eljön a sütés ideje, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Mielőtt feltennénk a húst a grillre, vegyük ki a zacskóból és sózzuk meg bőségesen.
- A steaket süssük minden oldalán 3 percig medium rare-hez, vagy ennél egy kicsit tovább ízlés szerint.
- A grillről levéve még pihentessük 5-10 percig a felvágás előtt.