Hozzávalók:
- 60 g barna cukor
- 2 g fahéj
- 1 g Szegfűbors
- 30 g pekándió
- 4 db banán
- 1 db citrom - leve, héja
- 45 ml grand marnier
Elkészítés:
- Egy serpenyőben keverd össze a barna cukrot, a fahéjt, a szegfűborsot a citrom levével, majd kapcsold be a grillt és forrald össze a hozzávalókat.
- Keverd el az egészet, amíg egynemű, folyékony elegyet kapsz.
- Pucold meg és szeleteld a banánt.
- A felvágott banánt add a fűszeres sziruphoz és főzd 3-4 percig, majd add hozzá a pekándiót.
- Végül a kimért Grand Marniert öntsd rá a banános keverékre, de vigyázz, hogy az alkoholos ital és az üvege is kellő távolságban legyen a tűztől.
- Amikor elkezd karamellizálódni a banán egy hosszabb gyufával gyújtsd meg az ételt, hogy a benne lévő alkohol elpárologhasson.
- Fagylalttal tálald.
Extra tippek:
- Pekándió helyett használhatsz más csonthéjast is. Válassz diót, mogyorót vagy földi mogyorót, az eredmény mindenképpen finom lesz.
- A flambírozást akár a tálaláskor is elvégezheted, így még látványosabb desszertet tálalhatsz a vendégek elé.
- Ha a pekándiót kissé megpirítod mielőtt a banánhoz adnád, intenzívebb ízeket tudsz előcsalogatni belőle.
Ezt az egyszerű finomságot bármikor elkészítheted a hordozható Porta Chef grill segítségével.