Hozzávalók:
- 370 g Fésűkagyló
- 55 g liszt
- 220 g gomba
- 3 ek olíva olaj
- 60 ml fehérbor
- 45 g zsemlemorzsa
- 1 db hagyma
- 1 csomag Petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet morzsolt piros paprika
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt. Először a tekerd fel a hőfokot a legmagasabb fokozatra, majd mikor sütni kezdesz, vedd vissza közepesre.
- Amíg melegszik a grill egy grill alufólia tálcát kenj be egy kis olajjal.
- Ebben süsd meg a megtisztított gombakalapokat. Közepes méretű gombák esetében 15 perces sütés elegendő lesz.
- Az előbb fel nem használt gombatönköket karikázd fel és keverd össze a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával, a piros paprikával és a sóval.
- Az előkészített fűszerek után mehet a fésűkagyló a tálcára a gombák mellé. Locsold rájuk a bort és szórd meg alaposan a kagyló, gomba párost a fűszerkeverékkel.
- Végül locsold rá a megmaradt olajat és pár perc alatt süsd készre a kagylókat.
Extra tippek:
- A fésűkagyló sütésénél nagyon fontos az időzítés. Ha túl hosszú ideig sütjük rágóssá válik a kagylóhús, így csak az étel elkészítésének utolsó szakaszán adjuk a többi hozzávalóhoz, és akkor is rövid (max. 5 perc) süssük.
- Ha fagyasztott fésűkagylót vettél, használat előtt engedd fel szobahőmérsékletűre.