Feketebabos csirkeszárnyak

írta: Vöröss Kata

A csirke a grillezés egyik legnépszerűbb alapanyaga, a szárnyak pedig különösen jól süthetők a grillen. Az eredmény szinte mindig ízletes, ropogós. Ha pedig mindehhez egzotikus fűszereket és kiegészítőket választunk, igazi ínyencséggel szolgálhatunk a családnak és a vendégeknek.


Elkészítési idő: 30 perc pácolás + 40 perc sütés perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 kilogramm csirkeszárny
  • 3 evőkanál kínai fermentált feketebab szósz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál fűszerezett rizsbor ecet
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

Minden hozzávalót  alaposan összekeverünk és ebben a pácban a csirkeszárnyakat átforgatjuk. Legalább 30 percig pácoljuk, majd a csirkeszárnyakat a 180 C fokra felmelegített Kamado Joe legfelső grillrácsára tesszük, ahol kb. 20 percig sütjük az egyik oldalon, majd megfordítjuk és készre pirítjuk. Ha elérte a kívánt színt, húzzuk félre. Akkor tökéletes, ha a szárnyak belső hőmérséklete eléri a 85 C fokot, amit hús-hőmérővel ellenőrizhetünk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.