Fekete áfonyás gyors desszert a grillről

írta: OFYR Magyarország

Egyszerű, mégis látványos és finom desszert, amit a grillen is elkészíthetsz. Kezdőknek is tökéletes, hiszen nincs benne bonyolult mozdulatsor. Csak keverni kell és adagolni!


Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 400 g fekete áfonya
  • 150 g vaj
  • 125 g nádcukor
  • 125 g liszt
  • 125 g mandula liszt
  • 4 ek tejföl
  • 1 db citrom
  • 2 ek méz
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőmérsékletre, és ha OFYR grillt használunk, akkor helyezzük be a a pizza sütő kiegészítőt, hogy egyenletesen süljenek majd a desszertet. Bármilyen más grillnél ügyeljünk arra, hogy zárt tető alatt süssük a süteményt.
  2. Vegyünk 4 kisebb, hőálló tálkát, és ezekbe osszuk el egyenletesen az áfonyákat.
  3. Egy tálban keverjük össze a puha vajat, a liszttel, mandula liszttel, nádcukorral és a fahéjjal.
  4. Az így kapott tésztából kisebb darabokat szórjunk a gyümölcs tetejére. Nem kell, hogy egyenletesen befedje, sőt, próbáljunk meg szabálytalanságara törekedni, hogy minél ropogósabb legyen a végeredmény. 
  5. Az így kapott süteményeket tegyük be a grillre és süssük őket 30 percig, hogy a tészta szép aranybarnára sülhessen.
  6. Közben a tejfölt keverjük ki a mézzel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.
  7. Amikor elkészült a desszert, tegyünk a citromos-mézes szószból egy keveset a tetejükre és tálalhatjuk is.
  8. Nyáron használhatunk fagylaltot is a tálaláshoz!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.