Hozzávalók:
- 230 g kucsmagomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 11 db tojás
- 2 marék bébi spenót
- 1 db hagyma
- 4 ek vaj
- 2 kk só
- 2 kk bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsd elő, majd tegyél fel rá egy öntöttvas serpenyőt.
- Amikor felmelegszik a serpenyő, olvassz fel benne két evőkanál vajat, majd add hozzá a felaprított gombát, hagymát és fokhagymát.
- Sózd és borsod a mennyiség felével, majd süsd az egészet 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
- Amíg ez sül, egy másik serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat alacsonyabb hőmérsékleten.
- Öntsd a serpenyőbe a felvert tojásokat és lassan, alacsony hőfokon süsd őket 8-10 percig. Időnként keverd meg, hogy egyenletesebben süljön. Ízesítsd a maradék sóval, borssal.
- Amikor elkezd megdermedni a tojás vedd le a tűzről, keverd bele a gomás keveréket és a spenótot, majd tedd vissza még egy percre, hogy a gomba is átmelegedhessen és a spenót kicsit megfonnyadjon.
- Ha ez is megvan, tálalhatod is a finom, egészséges és tartalmas reggelit.