Faszénen pirított édesburgonya

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya

Elkészítés:

  1. A krumpliról dörzsölj le minden szennyeződést, de lemosni nem kell őket.
  2. A kamado grillt gyújtsd be, és várj addig, amíg a faszén egyenletesen nem izzik.
  3. Ekkor tedd rá a krumplit a faszénre, és hagyd sülni – vastagságtól függően 30-40 percig.
  4. 10 percenként fordítsd a krumplikon egy kicsit, hogy minden oldalon egyformán süljenek meg.
  5. A krumpli erősen fekete külseje ne aggasszon, a belső rész tökéletesen ehető marad.
  6. A krumplikat magukban, minden ízesítés nélkül dobd részek nem sülnek túl. Tálalás előtt tedd félre a burgonyát hűlni, majd vágd fel hosszában cikkekre.

Extra tippek:

  • Nagyobb krumplikat válassz a recepthez, azok sokkal ízletesebbek lesznek. A kisebb darabok könnyen kiszáradnak.
  • Ha csak kisebbeket tudsz beszerezni, akkor csomagold be őket alufóliába, hogy védd a krumplit a túlzott folyadékveszteségtől.
  • Mindenképpen faszenes grillt használj, ha nincs kamado grilled, akkor bármilyen faszenes grill jó lesz e célra.

A forgatásához használj grillcsipeszt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.