Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
Elkészítés:
- A krumpliról dörzsölj le minden szennyeződést, de lemosni nem kell őket.
- A kamado grillt gyújtsd be, és várj addig, amíg a faszén egyenletesen nem izzik.
- Ekkor tedd rá a krumplit a faszénre, és hagyd sülni – vastagságtól függően 30-40 percig.
- 10 percenként fordítsd a krumplikon egy kicsit, hogy minden oldalon egyformán süljenek meg.
- A krumpli erősen fekete külseje ne aggasszon, a belső rész tökéletesen ehető marad.
- A krumplikat magukban, minden ízesítés nélkül dobd részek nem sülnek túl. Tálalás előtt tedd félre a burgonyát hűlni, majd vágd fel hosszában cikkekre.
Extra tippek:
- Nagyobb krumplikat válassz a recepthez, azok sokkal ízletesebbek lesznek. A kisebb darabok könnyen kiszáradnak.
- Ha csak kisebbeket tudsz beszerezni, akkor csomagold be őket alufóliába, hogy védd a krumplit a túlzott folyadékveszteségtől.
- Mindenképpen faszenes grillt használj, ha nincs kamado grilled, akkor bármilyen faszenes grill jó lesz e célra.