Érlelt rib eye csíkok borsmártással és kapros túrógombóccal Broil King Baron gázgrillen

írta: Billege Andras

 

Egy érlelt, szaftos rib eye steak mindenki nagy kedvence lehet! Most egy különleges körettel készítettem el.

 

 

 


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szelet rib eye steak
  • 80 g JD's SPG rub
  • 400 g túró
  • 2 db tojás
  • 55 g búzadara
  • 1 csipet só
  • 2*80 g vaj
  • 0,5 db póréhagyma
  • 100 g Peter Zeitler Peters Steak Bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1.5 dl alaplé
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

 

A túrógombóc alapját legalább 1 órával előre elkészítem, de az sem baj, ha egy éjszakát áll a hűtőben. A túrót áttöröm, össze keverem a tojások sárgájával, a darával, egy csipet sóval és óvatosan bele forgatom a habbá vert tojásfehérjékkel.

A mártáshoz a póréhagymát negyedelem, majd vékony csíkokra vágom. 80 gramm vajban elkezdem megpárolni, színt ne kapjon. Hozzá adom a borskeveréket, a fehérbort, az alaplevet és a tejszínt, majd lassan mártás sűrűségűre redukálom.

A hús sütéséhez a "reverse sear" módszert alkalmazom. 150 fokra fűtöm fel a grillt, majd a steak szeleteket a melegen tartó rácsra teszem. hogy a maghőmérséklete lassan tudjon emelkedni, amikor a 48-49 C fokot eléri, kiveszem a húst és pihentetem, amíg a grillt felfűtöm 280 – 300 fokra. Ezen a hőmérsékleten oldalankét 1-1.5 perc alatt kérget sütök a szeletekre, majd 10 percet pihentetem. Ennyi idő elegendő a gombócok kifőzéséhez is gyöngyözve forró vízben. Az oldalégőn megolvasztom a vajat és hozzá adom a kaprot, majd a gombócokat átforgatom a kapros vajban.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.