Egyszerű vegetáriánus burger

írta: Peitli Csilla

Vegetáriánus burger tofuból és babból, ami meglepően gyorsan elkészül.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 400 g tofu
  • 800 g konzerv feketebab
  • 50 g vaj
  • 60 g majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 kk só
  • 500 g quinoe
  • 2 ek keményítő
  • 60 g lenmag őrlemény
  • 4 kk chili por

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A kemény tofut nyomtassuk le, hogy minél több vizet távolítsunk el belőle.
  3. Ezután reszeljük le.
  4. Melegítsünk fel két evőkanál olajat a grillen, majd ezen pirítsuk meg a tofut és babot. Időnként átkeverve az egészet. 10-12 perc alatt megpirulnak a szélek és még jobban kiszáradnak a hozzávalók.
  5. A vajat keverjük ki a majonézzel, majd adjuk hozzá a préselt fokhagymákat, a chili port és a sót.
  6. Adjuk hozzá a tofut, a babot és az előre megfőzött quinoát. Alaposan keverjük össze az egészet.
  7. A lenmag őrleményt öntsük fel 60 ml vízzel és hagyjuk, hogy megszívja magát. Amikor pasztává összeáll az egészt, akkor adjuk a tofus keverékhez a keményítővel együtt.
  8. Dolgozzuk el az egészet, majd olajoz kézzel formázzunk belőle vastagabb (legalább 1 cm-es) pogácsákat.
  9. A pogácsákat grillezzük 2 percig oldalanként. A fordításnál óvatosan járjunk el, ha lehet használjunk egy nagyobb lapátot.
  10. Az így kapott pogácsákat töltsük hamburger zsömlékbe sok-sok friss zöldséggel és a kedvenc szószunkkal.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.