Egyszerű pácban érlelt flank steak
írta: Peitli Csilla
Mindössze három hozzávalóból készül ennek az egyszerű steaknek a páca, így összesen 4 összetevőből készülhet a finom vacsora.
Hozzávalók:
- 240 ml bbq szósz
- 120 ml száraz vörös bor
- 60 ml citrom lé
- 1 db flank steak
Elkészítés:
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a bbq szószt, a borral és a citromlével.
- Öntsük az így kapott pác egy részét egy laposabb tálba, és ebbe forgassuk meg a körülbelül 1 kilós húst.
- Lefedve pihentessük a hűtőben a sütés előtt, legalább 4 óráig. A maradék pác is mehet a hűtőbe.
- Amikor eljön a sütés ideje, melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A húst vegyük ki a pácból és mehet egyből a grillre.
- Oldalanként 6-8 percig süssük, majd egy húshőmérővel figyeljük a megfelelő állag eléréséig.
- A félretett páccal együtt kínáljuk zöld salátával vagy sült zöldségekkel.