Egyszerű, gyors és finom hamburger a grillről
írta: Peitli Csilla
Percek alatt elkészíthető ez a finom és szaftos húspogácsa, ami bármilyen kerti parti sztárja lehet.
Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús
- 60 g panko morzsa
- 1 db tojás
- 2 ek Worcestershire szósz
- 2 ek tej
- 1 kk só
- 1 kk fokhagyma por
- 1 kk hagyma por
- fél kk bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a darált marhahúst, a panko morzsával, a tojással és a fűszerekkel.
- Dolgozzuk össze kézzel, amíg a fűszerek szépen eloszlanak, majd formázzunk belőlük húspogácsákat. ( 6 vastagabb vagy 12 vékonyabb pogácsa is kijön belőle.) Egy kicsit lehetnek szélesebbek, mint a zsemlék, mert sütés közben összemennek majd.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Amikor már meleg a vaslap, tegyük fel a húspogácsákat és süssük őket pár percig. A vastagabbat 3-4 percig oldalanként, míg a vékonyabbat elég csak 2 percig sütni.
- Miután megfordítjuk a húspogácsákat már mehet is rá a sajt, ha szeretnénk, hogy legyen ideje megolvadni.