Egyszerű, gyors és finom hamburger a grillről

írta: Peitli Csilla

Percek alatt elkészíthető ez a finom és szaftos húspogácsa, ami bármilyen kerti parti sztárja lehet.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • 60 g panko morzsa
  • 1 db tojás
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 2 ek tej
  • 1 kk só
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk hagyma por
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a darált marhahúst, a panko morzsával, a tojással és a fűszerekkel.
  2. Dolgozzuk össze kézzel, amíg a fűszerek szépen eloszlanak, majd formázzunk belőlük húspogácsákat. ( 6 vastagabb vagy 12 vékonyabb pogácsa is kijön belőle.) Egy kicsit lehetnek szélesebbek, mint a zsemlék, mert sütés közben összemennek majd.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. Amikor már meleg a vaslap, tegyük fel a húspogácsákat és süssük őket pár percig. A vastagabbat 3-4 percig oldalanként, míg a vékonyabbat elég csak 2 percig sütni.
  5. Miután megfordítjuk a húspogácsákat már mehet is rá a sajt, ha szeretnénk, hogy legyen ideje megolvadni.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.