Egyszerű grillezett csirke pár hozzávalóból
írta: Peitli Csilla
Amikor nincs idő a bonyolult pácokra és a hosszú pihentetésre, akkor jöhet jól ez az ízekben gazdag, egyszerű recept.
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkecomb
- 475 ml olasz salátaöntet
- 80 ml citromlé
- 80 ml méz
- 60 ml Worcestershire szósz
- 2 kk paprika
Elkészítés:
- Az olasz salátaöntetet keverjük össze a citromlével, a mézzel, a Worchestsire szósszal és a paprikával.
- A pácból tegyünk félre 1 dl-t a sütéshez, hogy lekenhessük közben is a csirkéket.
- A megmosott és szárazra törölgetett csirkéket pedig forgassuk bele a megmaradt pácba.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Amikor már meleg a grill, akkor vegyük ki a csirkéket a pácból (ezt dobjuk is ki) és tegyük fel őket a grillre sülni.
- Süssük a húst 30 percig, miközben 5 percenként fordítunk rajtuk egyet.
- Az utolsó 5 percben kenjük le a húsokat a félretett páccal jó alaposan.
- Zöld salátával vagy grillezett zöldségekkel kínáljuk.