Egyszerű grillezett csirke pár hozzávalóból

írta: Peitli Csilla

Amikor nincs idő a bonyolult pácokra és a hosszú pihentetésre, akkor jöhet jól ez az ízekben gazdag, egyszerű recept.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkecomb
  • 475 ml olasz salátaöntet
  • 80 ml citromlé
  • 80 ml méz
  • 60 ml Worcestershire szósz
  • 2 kk paprika

Elkészítés:

  1. Az olasz salátaöntetet keverjük össze a citromlével, a mézzel, a Worchestsire szósszal és a paprikával.
  2. A pácból tegyünk félre 1 dl-t a sütéshez, hogy lekenhessük közben is a csirkéket.
  3. A megmosott és szárazra törölgetett csirkéket pedig forgassuk bele a megmaradt pácba.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. Amikor már meleg a grill, akkor vegyük ki a csirkéket a pácból (ezt dobjuk is ki) és tegyük fel őket a grillre sülni.
  6. Süssük a húst 30 percig, miközben 5 percenként fordítunk rajtuk egyet.
  7. Az utolsó 5 percben kenjük le a húsokat a félretett páccal jó alaposan.
  8. Zöld salátával vagy grillezett zöldségekkel kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.