Tandoori pác házilag
írta: Broil King Magyarország
A házi tandoori pácra rá kell szánni pár percet, de az ízek olyan kirobbanóak lesznek, hogy megéri. Ráadásul könnyen elkerülheted az adalékanyagokat és az allergéneket is!
Hozzávalók:
- 3 ek aprított gyömbér
- 1 kicsi vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 60 ml olívaolaj
- 300 ml joghurt
- 2 ek őrölt kömény
- 1,5 ek garam masala
- 1,5 ek kurkuma
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk cayenne bors
- 1 kk só
Elkészítés:
- A megpucolt gyömbért, fokhagymát és hagymát daraboljuk fel, majd egy aprítóban vágjuk finomra.
- Amikor már aprók az alapanyagok, adjuk hozzájuk a fűszereket, az olajat és a joghurtot.
- Az aprítóban dolgozzuk addig össze, amíg sima, egynemű pácot nem kapunk.
- Felhasználásig tartsuk a hűtőben. A csirkéket 4 órán keresztül pácoljuk hűtőben a sütésig, majd a sütés előtt 30 perccel vegyük ki, hogy legyen ideje egy kicsit átmelegedni a húsnak!