Hozzávalók:
- 30 g barna cukor
- 5 g só
- 5 g fekete bors
- 15 g kömény
- 10 g száraz mustár
- 30 g chili por
- 10 g paprika
- 5 g hagymasó
- 5 g zellersó
- 5 g fokhagyma por
- 15 g oregánó
Elkészítés:
- A pontosan kimért száraz hozzávalókat alaposan keverd össze.
- A bordák elejét és hátoldalát óvatosan fedd be a fűszerrel, majd hagyd pihenni a húsokat fél vagy egy órát a sütés előtt, hogy az ízek kellően átjárhassák őket.
Extra tippek:
- Biztosan jól elkeverednek a fűszerek, ha nem kanállal, hanem habverővel kevered őket.
- A fokhagymapor helyettesíthető egy gerezd fokhagymával is, de ebben az esetben ne add hozzá a többi fűszerhez, mert a nedves fokhagyma nem keveredik tökéletesen a száraz alapanyagokkal. Előzőleg oszd el a bordákon egyenlően, és utána fűszerezd csak a húsokat.
- A hagyma- és a zellersót nagyobb adagban házilag is készíthetsz só és a megfelelő zöldség összekeverésével. A megmaradt só lezárt dobozban hosszú ideig eltartható.